Docent & Regie

 

Docent 

Als docent Kleinkunst & Cabaret gaf ik les bij CREA (Universiteit van Amsterdam) en bij Buitenkunst. Verder gaf ik liedinterpretatie aan het Lucia Marthas Institute for Performing arts.

in 2018 haalde ik aan het Conservatorium van Amsterdam/Post HBO  Muziekeducatie, de bevoegdheid om muziekles te geven.
Ik gaf les op basisscholen en componeerde en schreef mee aan de voorstelling  ‘de Klankmachine’ vanuit de Muziekschool Amsterdam waar ik ook de lesbrief bij maakte.

Sinds ik een cursus muziek en verhalen heb gegeven aan mensen met dementie samen met Dynamo Welzijnswerk Amsterdam heb ik ook workshops gegeven aan docenten over hoe je muziek kan geven/maken aan mensen met dementie.

Verder was ik docent/workshopleider bij ROC Amsterdam, JeugdtheJAterschool Amsterdam, Gerrit van der Veen College,  Buitenkunst, Conservatorium Amsterdam, UVA Crea  e.v.a

Regie

Ik deed de regie bij diverse voorstellingen van leerlingen van de Theaterschool Amsterdam (bv solo Marc Nochem) en bij Huis van Bourgondië (solo Elise Beuger).
De Kukelhaan, een jeugdvoorstelling van muziektheatergroep: de Hollandse Kade
Paulien Cornelisse en Irene van de Aart (cabaretgroep Rots)
Midzomernachtsdroom een  eindvoorstelling van de Amsterdamse Montessorischool, Julius 
Caesar eindvoorstelling van  Kairos basisschool.
Nynka Delcour en Wiek Hijmans  (muziekvoorstelling)
En om dit niet een te lange saaie lijst te laten worden…..nog vele andere 
voorstellingen!

Docent schrijven

Docent schrijven is wat groot uitgedrukt maar ja ik gaf aan bedrijven schrijven. Price
Ik volgde schrijflessen bij Christine de Vries en Annelies Knoop en schrijf zelf graag elke dag.

Coach

Coach ben ik (nog) niet en eigenlijk vind ik de zin van Pippi Langkous : ‘Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk wel dat ik het kan!’,  zwaar overschat.
Maar toch….ik denk dat ik met losse handen iemand op weg kan helpen want ik ben al 50 plus dus….ervaring genoeg.
Bijvoorbeeld coaching bij spreken in het openbaar (daar gaf ik al workshops in), of een creatief gezichtspunt om vanuit te denken in je werk, veel kan.
Eigenlijk onderneem  ik vaak dingen (toch Pippi) die ik nog nooit gedaan heb. Omdat ik juist niet denk dat ik het wel kan heb ik er vreselijke lol in en blijft het spannend.en uitdagend.