Theater

Kiki Heessels       Theatermaker.

Ze rolde van cabaretière (Wim Sonneveldprijs) en liedjesmaker door naar het jeugdtheater en de laatste jaren zet ze ook verbindende theaterprojecten op in haar buurt. (zie menu:  Zin & ZO )

Dagvoorzitter actrice, zangeres, columnist, of stadsmaker, ze volgt haar hart en zo komen projecten op haar pad die goed bij haar passen.
Door haar creativiteit, podiumpresentatie en betrokkenheid zet ze zich in op vele terreinen.

Momenteel speelt Kiki Heessels in de muzikale familie voorstelling ‘Hoedje’ met Brisk Recorder Quartet. Daarnaast heeft ze met gitarist Gerrit de Boer een interactieve voorstelling gemaakt voor mensen met lichte dementie genaamd ‘ Koffer met muziek’ die zij spelen in theaters en op locatie in zorghuizen.
En natuurlijk is ze alweer aan het broeden op nieuwe plannen.

Vanaf haar zevende was ze verliefd op het theater. Wellicht was de teleurstelling dat ze toen niet de hoofdrol in de schoolmusical Sneeuwwitje kreeg onverdraaglijk en een grote drive achter haar theaterwens. Nee, natuurlijk was de grootste drive spelen. Spelen zoals in de wei.

Later toen haar lagere school geen eindvoorstelling speelde in de zesde klas zette ze die zelf in elkaar met liedjes en alles.
Ze hadden zoveel lol dat ze het daarna verkocht aan een bejaardenhuis ( zo heette dat toen nog) en kreeg ze haar eerste salaris in het theater: een grote zak snoep.

Dit smaakte naar meer en leidde er uiteindelijk toe dat ze afstudeerde aan de Theaterschool Amsterdam afdeling Kleinkunst. Vanaf  toen werkte ze voor de radio (hoorspelen, columns) en maakte one woman-shows, familie voorstellingen, gaf les, regisseerde, speelde in musicals, maakte performances voor bedrijven op maat, was moderator, dagvoorzitter en meer.

Spelen, maken en muziek dat zijn de woorden die het uitdrukken.

De laatste jaren kwam daar ook bij dat ze voor buurten muziektheatervoorstellingen of concepten bedenkt die focussen op verbinding tussen mensen. Trots op! ( kijk bij menu zin en zo)

Meestal bedenk ik zelf projecten zoals ik dat al vanaf mijn elfde doe maar ik word gelukkig ook gevraagd voor mooie projecten.

 

 

theatermaker muziektheater actrice
Blokfluit Quartet Brisk, voorstelling Hoedje.

—————————————————————————