Theatervoorstelling Koffer vol muziek

‘Koffer met muziek’

Een voorstelling voor ouderen met of zonder lichte dementie

In 2022 vroeg ik met Dynamo Welzijnswerk Amsterdam subsidie aan bij Het Lang Leve Kunst Fonds en bedachten we gezamenlijk het project: ‘Koffer vol muziek’. De subsidie kregen we en het werd een hartverwarmend project.
Ouderen met (lichte) dementie vertelden hun verhalen aan de hand van oude voorwerpen en we kozen muziek die paste in het tijdperk van het voorwerp. Elke bijeenkomst sloten we af met een lied wat ik improviseerde en zong over wat we die morgen beleeft en besproken hadden.
Gerrit de Boer begeleidde alle bijeenkomsten prachtig met gitaar, banjo, slide gitaar en viool.
Het was zo  bijzonder om te doen en het werd zo enthousiast  ontvangen dat we van de cursus een interactieve voorstelling maakten met liedjes verhalen en voorwerpen. En die kan nu overal spelen…..! We hebben het ook gespeeld bij het Alzheimer cafe in Amsterdam Oost. Aanvragen kunnen via mij geregeld worden. Zie contact. Een paar korte workshops zijn ook mogelijk.

Voor mij was het prettig samenwerken met Marike Soeterik en Femke Schuiling van Dynamo. Het idee om mij te vragen kwam van Marike en de expertise kwam ook van Femke die al heel lang bij de dagopvang werkt met dit soort groepen. Ook was Alex Vis succesvol om de subsidie uit te werken.

We kozen voor eenvoudige titel voor dit project, omdat we ook werkelijk met een koffer komen waar van alles inzit.
De Theater voorstelling’ koffer met muziek’ is voor mensen met lichte dementie.

Het is een interactieve voorstelling waarbij aan de hand van oude voorwerpen oude herinneringen naar boven komen die we met elkaar bespreken.  De voorwerpen komen uit een bepaald jaartal decennia en daar hebben we de muziek bij uitgezocht. Fijne muziek die toegankelijk is. Ook hebben we shakers en klappen we zodat het niet alleen maar stilzitten is.

Lees hieronder wat er in het wijkblad en op de site van Dynamo verscheen:

Een koffer vol muziek